Annons

Växjö Lakers i CHL-underläge

Publicerad 10 januari 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Växjö Lakers har tagit sig till semifinal i Champions Hockey League. För att det ska bli mer än så krävs en femstjärnig insats i Prag nästa vecka. Första mötet med Sparta Prag i Vida Arena slutade 1–2.

Växjö Lakers svarade inte får någon minnesvärd match och hamnade tidigt i underläge. Tjeckerna tog ledningen efter bara en minut och efter 12.50 kom också andra målet.

Annons

Hemmalaget skapade inte mycket i andra perioden. I tredje perioden lyckades man skapa lite mer och till slut fick publiken på de glesa läktarna fira ett hemmamål. Det gjordes av Josh Hennessy efter en soloåkning runt gästernas kasse.

Sam Hallam saknade ett gäng tongivande spelare i matchen. Emil Pettersson och Nick Bailen fick inte spela och Eric Martinsson, Teemu Laakso och Adam Brodecki saknades också. Fyra spelare från J20-laget fanns med i uppställningen: Ludwig Wistén, Nils Carnbäck, Carl Ernstig och Jonas Røndbjerg.

Växjö Lakers måste nu alltså vinna i den tjeckiska huvudstaden nästa vecka. Vinst med ett mål ger förlängning. Vinst med två innebär avancemang. I finalen får det vinnande laget troligen möta Frölunda. De vann match ett mot tyska Fribourg med hela 5–1.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons