Annons

Växjö Lakers inleder stort samarbete

Publicerad 29 september 2017
Foto: Smålandsposten

Växjö Lakers och Länsförsäkringar Kronoberg har inlett ett långsiktigt samarbete. Det nya samarbetet har sin grund i klubbens ungdomsverksamhet, från Lakers Hockey Stars upp till U16. Tanken är att parterna ska skapa en plattform som klubben kan utgå ifrån när det gäller frågor som rör barn och ungdomar.

– Vi vill skapa drömmar för våra aktiva spelare och ledare vilket kommer leda till ett livslångt hockeyintresse, som kan betyda att en dag få snöra på sig skridskorna i landslagströjan likväl som att coacha eller döma en SHL-match – alla har rätt till sin egen dröm, säger Calle Steen, ungdomsansvarig Växjö Lakers, i ett pressmeddelande.

Annons

En del av samarbetet är också ett stipendium som ska delas ut i samband med Växjö Lakers sista hemmamatch i SHL i mitten av mars. En ledare, spelare och domare ska hyllas för att ha utmärkt sig speciellt mycket som förebild genom sitt agerande mot sin omgivning.

– Runt om i Vida Arena och gamla ishallen kommer samarbetets kärnvärden att finnas representerade, med budskap som signalerar kamratskap, inkluderande och inspiration. Dessa budskap utgår från hockeyns språk, men har fått en twist för att på ett tydligare sätt visa på den gemensamma värdegrund som de två parterna delar, säger Beatrice Kämpe Nikolausson, vd på Länsförsäkring Kronoberg, i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons