Växjö Lakers krigade sig tillbaka

Publicerad 17 januari 2016
Calle Rosén fullbordade Växjö Lakers vändning med sitt mål i overtime. Foto: Johan Christensen

Hemmalaget satte sig i ett svårt läge i första perioden. Örebros Greg Squires satte 1–0 och senare utökade även Joel Mustonen efter hemmamisstag och en fin prestation.

Inför andra perioden bytte Växjö Lakers målvakt. Christopher Nihlstorp lämnade och Stefan Steen kom in. Perioden slutade mållöst.

Få trodde på hemmapoäng inför sista. Richard Gynge gav drygt 4 200 personer i Vida Arena hopp med en tidig reducering, men alla på plats trodde nog sedan att Squires avgjorde matchen när han satte 1–3 strax efter.

Men med kvarten kvar krigade Erik Josefsson in 2–3. Och med fem minuter kvar satte även Joakim Hillding 3–3 ensam med Julius Hudacek.

I förlängningen avgjorde sedan Calle Rosén för Växjö Lakers. Assisten kom från debuterande Ville Leino. Det hårt prövade mästarlaget lyckades därmed få med sig två poäng som troligen kändes bättre än många treor.