Växjö Lakers kvitterade efter hemmavinst

Publicerad 23 mars 2016
Robert Rosén firar sitt 1–0-mål i Vida Arena. Foto: Johan Christensen

Växjö Lakers är tillbaka i matchserien mot Linköping efter onsdagens 3–1-vinst hemma i Vida Arena. Slutspelsformen blir allt bättre, både bland spelarna och i publiken på läktaren.

Växjö Lakers inledde riktigt bra, precis som man har gjort i de flesta kvartsfinalerna. Spelövertaget gav även en 1-0-ledning. Richard Gynge hittade Robert Rosén i slottet och han drog till med ett slagskott som satt bakom David Rautio.

I andra perioden inledde Linköping betydligt bättre. Efter bara dryga två minuter lyckades också Henrik Törnkvist kvitterade efter ett dåligt byte av Växjö Lakers. Ett par minuter senare fick Växjö Lakers läge i powerplay. Daniel Rahimi visades ut och Tuomas Kiiskinen kunde sätta 2–1. Calle Rosén sköt och målet kom efter sargretur.

2–1 inför tredje perioden och precis som väntat började Linköping jaga en kvittering. De första tio minuterna spenderades nästan enbart i Växjö Lakers zon. Efter 11.13 fick dock Linus Fröberg pucken till skänks av LHC-försvaret och hans stenhårda avslut från slottet hittade nätet. Linköping plockade målvakten med två och en halv minut kvar, men comebackande Fröberg blev matchens sista målskytt.

Nästa match spelas i Linköping på långfredagen.