Växjö Lakers nollade i CHL-finalen

Växjö • Publicerad 6 februari 2018
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Lena Gunnarsson

Inför tisdagens CHL-final i Vida Arena hade Växjö Lakers lämnat målgaranti till hemmapubliken under hela säsongen. Den sviten sprack vid sämsta tänkbara tillfälle när finska JYP vann CHL-pokalen efter att ha gjort matchens enda mål.

Ett fullsatt Vida Arena fick se ett Växjö Lakers som hade problem med JYP:s defensiv. Efter en mållös första period tog gästerna ledningen efter 14.32 av andra perioden. Joonas Nattinen gjorde målet i powerplay.

I tredje perioden hade Växjö Lakers en puck inne, men målet dömdes bort eftersom domarna ansåg att Martin Lundberg störde JYP:s målvakt. Med två minuter kvar fick Växjö Lakers ett gyllene kvitteringsläge i powerplay, men de finska gästerna höll undan kunde i stället lyfta in 0–2 i tom kasse. Målskytt och stor JYP-hjälte blev Janne Kohlemainen.

– Man är jättebesviken såklart. Samtidigt tycker jag inte vi förtjänar att vinna. Vi spelar inte tillräckligt bra, sade tränaren Sam Hallam till SVT efter matchen.