Växjö Lakers nollade Skellefteå - igen

Under torsdagskvällen stod det klart att Växjö Lakers vunnit två av två matcher i SM-finalen mot Skellefteå.
Skellefteå • Publicerad 19 april 2018
Arkivbild från Smålandsposten.
Arkivbild från Smålandsposten.Foto: Urban Nilsson

Robert Rosén och Elias Pettersson spelade fram Daniel Rahimi som satte pucken i krysset efter drygt åtta minuters spel på Skellefteå Kraft Arena. Innan perioden var över utökade Elias Pettersson ledningen till 2-0. Tuomas Kiiskinen och Robert Rosén assisterade.

Viktor Andrén sattes på prov under den andra perioden och Skellefteå tryckte på för att reducera. Men Växjö Lakers behöll tvåmålsledningen.

14 sekunder in i sista perioden nätade Robert Rosén i spel fyra mot fyra. Ett par minuter senare gjorde han matchens fjärde mål men också sitt fjärde i SM-finalen.

Precis som i tisdags höll Viktor Andrén nollan och Växjö Lakers tog hem segern med 4-0. Växjö leder nu med 2-0 i matcher och match nummer tre spelas på lördag på Vida Arena.