Annons

Växjö Lakers reducerade med stark bortavinst

Publicerad 21 mars 2016
Richard Gynge målfirar i Vida och fick åter sätta en kasse på Linköping i måndagens match. Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Richard Gynge målfirar i Vida och fick åter sätta en kasse på Linköping i måndagens match. Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Efter två inledande förluster är Växjö Lakers med i kvartsfinalserien mot Linköping på allvar. Måndagens måstematch borta i Saab Arena slutade med en mycket viktig 3–2-vinst.

Växjö Lakers svarade för en riktigt bra förstaperiod och tog också en rättvis ledning genom Liam Reddox som var sist på pucken efter flipperspel på Ilkka Heikkinens backavslut.

Annons

Efter en bra Lakersperiod brukar det komma en sämre och kvartsfinal tre blev inget undantag. Efter tungt tryck kunde Jonas Junland kvittera och Josh Hennessy satte sitt lag i en otroligt svårt sits när han åkte ut 5+20 för en riktigt ful huvudtackling. En lång avstängning är att vända. Hans lagkompisar klarade dock det numerära underläget och 1-1 stod sig till tredje perioden.

Där blev Richard Gynge huvudperson. Först fick han en smäll. Sedan smällde han in 1-2 på retur efter förarbete av Tuomas Kiiskinen. Ett par minuter senare fick Växjö Lakers chansen i powerplay. Det blev resultatlöst, men strax efteråt satte Patrik Lundh 1–3 på retur efter avslut från Gustav Rydahl.

En tvåmålsledning är ingen trygg ledning för Växjö Lakers denna säsong och strax efter 1–3 kom 2–3 genom Chad Billins. Med 2.29 kvar tog Linköping time out, men trots att man redan då plockade målvakten lyckades man inte kvittera.

Linköping leder nu matchserien med 2–1. Nästa match spelas i Vida Arena på onsdag.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons