Växjö Lakers straffade Brynäs

Publicerad 21 december 2017
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Smålandsposten

Växjö Lakers vann torsdagskvällens match hemma mot fjolårssäsongens finalist Brynäs efter förlängning och straffar.

Lakers fick en drömstart i Vida Arena inför 4 475 åskådare och gjorde 1-0 genom Erik Josefsson efter bara 46 sekunder. Matchinledningen hade högt tempo och bra lägen från båda lagen. Sedan följde dock tre raka bortamål, varav de två första gjordes i powerplay.

Men precis som vid flera andra tillfällen den här säsongen kom Växjö Lakers tillbaka. Efter drygt 33 minuter spelade reducerade Brendan Shinnimin i spel fem mot fyra. Shinnimin lämnade sedan isen med smärtor i den tredje perioden sedan han fastnat i sargen efter en duell.

Med drygt tio minuter kvar att spela gjorde Andrew Calof det viktiga målet till 3-3. Brynäs var sedan mycket nära att avgöra matchen efter att Daniel Rahimi blivit utvisad med 2.19 kvar att spela.

Matchen gick till förlängning, som blev mållös. I stället avgjordes matchen på straffar, där Växjö Lakers var bättre. Andrew Calof gjorde det enda målet i straffläggningen och sköt två poäng till sitt Växjö Lakers.