Växjö Lakers tappade - men höll undan

Publicerad 17 januari 2016

Växjö Lakers närmar sig slutspelsformen - och slutspelsplatsen. Efter tisdagens 3-2-vinst mot HV71 är man sjua i tabellen, men på samma poäng som sexan Färjestad.

Efter en mållös första period i derbyt mot HV71 spräckte skyttekung Richard Gynge nollan i andra perioden. Han gjorde därmed mål för andra matchen i rad efter sin comeback.

14.20 in på andra perioden tacklade HV:s Mattias Tedenby Växjö Lakers lagkapten Liam Reddox. Huvudtacklingen gav fem minuter plus matchstraff. Under det följande numerära överläge avgjorde hemmalaget matchen. Alexander Johansson satte 2-0 och bara 22 sekunder senare utökade Joakim Hillding till 3-0.

3-0 ledde Växjö Lakers med även i lördagens hemmamatch mot Rögle. Då slutade det 3-3 efter ordinarie tid. Mot HV började hemmalaget att darra ännu en gång. Oscar Sundh reducerade två gånger om och skapade nerv i matchen sista tio minuterna. Växjö Lakers lyckades dock hålla undan och tog tre otroligt viktiga poäng.