Växjö Lakers vägrar bryta sviten

Publicerad 23 februari 2017

Växjö Lakers vägrar att lämna SHL-isen utan poäng. För andra matchen i rad var man i ordentlig brygga inför tredje perioden. För andra matchen i rad vände man ett tvåmålsunderläge inför tredje perioden till kryss efter ordnarie matchtid. Malmö vann bonuspoängen efter straffar.

Inte mycket fungerade för Växjö Lakers under matchens två första perioder. Rhett Rakhshani satte första målet för Malmö i powerplay och Lars Bryggman ökade på till 2–0. Nattsvart läge inför tredje, men Växjö Lakers har självförtroendet på topp just nu.

Robert Rosén reducerade till 2–1 efter att styrt in en puck från Eric Martinsson. Och 15 sekunder senare gjorde nämnde Martinsson själv 2–2 med ett rungande slagskott.

Eric Martinsson skulle dock bli huvudperson ännu en gång. Backen åkte på en utvisning och Fredrik Händemark kunder åter ge Malmö ledningen med ett mål i powerplay.

I stort sett alla lag hade varit slagna i det läget. Inte Växjö Lakers. Med bara sekunder kvar sköt Nick Bailen. Olli Palola styrde och pucken tog Dennis Everberg på vägen in i nätet bakom Christopher Nihlstorp.

I förlängningen fick Växjö Lakers chansen i powerplay. Nihlstorp höll dock undan och innan övertiden var slut fick också Malmö chansen med fler spelare på isen. Inte heller de lyckades och matchen gick till straffar. Där avgjorde Rakhshani och Benoit för Malmö.

En poäng till Växjö Lakers som därmed tagit poäng i 19 raka SHL-matcher.