Växjö Lakers vann toppmötet efter dramatiskt slut

Nio mål. Fyra assist av Elias Pettersson. Matchstraff för Noah Welch. Och en sen hjälte i Erik Josefsson. Toppmötet Färjestad–Växjö Lakers bjöd på det mesta.
Karlstad • Publicerad 7 december 2017

Växjö Lakers och Färjestad är topplag i SHL-hockeyn och torsdagens publik i Karlstad fick se en mycket underhållande och spännande match. Erik Josefsson blev hjälte med sitt 5–4-mål med 1.08 kvar.

Efter en mållös första period lossnade det ordentligt i andra. Liam Reddox, Robert Rosén och Pontus Netterberg fixade hastigt 3–0 till Växjö Lakers, men lika hastigt var Färjestad tillbaka för 3–3. I tredje perioden gav Jonas Röndbjerg Växjö Lakers ledningen ännu en gång, men Dick Axelsson kvitterade.

Slutet av ordinarie matchtid blev dramatiskt. Växjö Lakers backklippa Noah Welch åkte på ett matchstraff i slutminuterna för en checking to the head. Det var hans andra matchstraff i rad. I tisdags fick han matchstraff för en annan huvudtackling i Växjö Lakers första CHL-kvartsfinal mot Bern.

Dessutom fick Färjestad en straff, men skyttekungen Michael Lindqvist kunde inte överlista Viktor Fasth. I stället fick Växjö Lakers chansen och Erik Josefsson kunde sätta 5–4 med 1.08 kvar. Elias Pettersson assisterade till målet och ytterligare tre av Växjö Lakers mål.