Växjö Lakers vidare till semifinal

Under måndagskvällen vann Växjö Lakers kvartsfinalserien med 4-1 i matcher mot Brynäs.
Växjö • Publicerad 26 mars 2018
Arkivbild från Smålandsposten.
Arkivbild från Smålandsposten.Foto: Urban Nilsson

Växjö Lakers fick onekligen en drömstart. Efter knappt fyra minuters spel hade Andy Miele styrt in en målvaktsretur och Janne Pesonen hade satt pucken i Brynäs högra kryss.

Brynäs tog direkt en time out. Men resten av perioden blev tuff för bortalaget. Växjö dominerade och skottstatistiken var 12-2 inför pausvilan.

Under andra perioden skapade Brynäs fler chanser, men Viktor Fasth gjorde snygga räddningar och höll nollan.

Tredje perioden blev jämnare och Brynäs satsade stenhårt för att få till en reducering. Men Växjö var bättre och utökade ledningen till 3-0 genom Liam Reddox.

När slutsignalen ljöd stod det klart att Brynäs spelat sin sista period i slutspelet och att Växjö tagit sig vidare till semifinal.