Annons

Växjö lånar ut pengar för renovering

Publicerad 23 januari 2018
Foto: Smålandsposten

IOGT-NTO-huset i centrala Växjö behöver renoveras. Bland annat behövs taket lagas eftersom det regnar in vid kraftigt regn. Föreningen har ansökt om investeringsbidrag hos Boverket för samlingslokaler men beslutet fattas först i maj och pengarna betalas ut efter projektet är avslutat.

Därför föreslås kommunstyrelsen i Växjö bevilja IOGT-NTO-Rörelsens Byggnadsförening i Växjö ett lån på 165 000 kronor. Växjö kommuns lån ska sedan betalas tillbaka när Boverkets bidrag kommer.

Annons

– Det är viktigt att säkerställa att samlingslokaler som finns i kommunen och som används av många föreningar och besökare underhålls, därför vill vi möjliggöra den här renoveringen, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Kommunstyrelsen föreslås även medfinansiera renoveringen med 99 000 kronor. Den totala kostnaden för hela renoveringen beräknas till 330 000 kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons