Annons

Växjö lyfter med tillbyggnationer i city

Växjö city tillförs 1600 kvadratmeter kontorsyta när det gamla polishuset byggs ut med en ny femvåningsbyggnad, som uppförs på pelare på innergården. Ett smart exempel på hur man kan förtäta staden, tycker kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje. Första spadtaget togs i form av ett ballongsläpp.
Publicerad 14 december 2017
Foto: David Färdigh

– Det här är en smart lösning där man bygger nytt och samtidigt bibehåller parkeringsytan på marken, tycker kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje.

Foto: David Färdigh

Dynacon Construction är totalentreprenör för bygget och VD:n Håkan Stjernqvist var en av dem som höll i saxen under ballongceremonin.

Foto: David Färdigh
Annons

– De nya kontorslokalerna ska vara inflyttningsklara våren 2019, berättade Jenny Rungegård, affärsområdeschef på Castellum Växjö.

Foto: David Färdigh

– Genom tillbyggnationen kommer vi kunna samla vår kontorsyta, säger Magnus Andersson, VD på Griffel.

Foto: David Färdigh

Readly blir en av hyresgästerna i den nya kontorsfastigheten. Staffan Wadsworth, CTO på Readly, deltog i ballongceremonin.

Foto: David Färdigh

Gjorde klippet! Anna Tenje, Håkan Stjernkvist, Jenny Rungegård, Magnus Andersson och Staffan Wadsworth fick heliumballongerna att stiga mot skyn.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons