Annons

Växjö överens med myndighet

Publicerad 26 juni 2017
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN

I februari i år rapporterade VXOnews att Vidingehem har fått i uppdrag att säga upp hyresavtalet med Migrationsverket för 53 lägenheter i Braås och Lammhult. Myndigheten bestred de uppsagda kontrakten men nu, flera månader efteråt, har parterna ingått en uppgörelse som innebär att Migrationsverket ska ha lämnat lägenheterna senast den 30 juni 2019.

– Det är bra att vi har kunna ingå en överenskommelse med Migrationsverket som gynnar båda parter. Växjö får tillgång till lägenheterna inom två år, hälften redan vid årsskiftet, och Migrationsverket får tid att finna andra lösningar inom en rimlig tid. Det gör också att Växjö har bättre förutsättningar att leva upp till det ansvar vi fått av staten genom bosättningslagen, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö, i ett pressmeddelande.

Växjö kommun och VIdingehem sa upp hyreskontrakten med myndigheten för att frigöra etableringsboendeplatser.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons