Annons

Växjö på ny topplista

Växjö • Publicerad 24 maj 2018

Fokus har för trettonde året presenterat vinnarna i den stora kommunrankingen ”Här är det bäst att bo”. I kategorin Stadsområden placerar sig Växjö på en femte plats. Bäst i kategorin är Uppsala, följt av Linköping, Örebro och Jönköping.

- Växjö visar återigen att vi är en attraktiv kommun som ligger i framkant. Det är otroligt glädjande att undersökningen visar att Växjö är en kommun med många olika kvalitéer inom flera olika områden, säger Anna Tenje (M), kommunfullmäktiges ordförande i Växjö, i ett pressmeddelande.

Annons

Totalt, sett till samtliga kommuner i Sverige, placerar sig Växjö på tionde plats.

Rankingen har gjorts med Charlotta Mellanders forskargrupp vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping, Indexet bygger på närmare 50 mätbara variabler och visar hur mycket livskvalitet du får för pengarna i förhållande till kommunernas bostadspriset, skriver Fokus i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons