Annons

Växjö slarvade bort mångmiljonkontrakt

Publicerad 19 december 2017
Foto: Per-Erik Sandebäck

Växjö kommun skrev under 2015 ett kontrakt med Växjöbaserade Denbro omsorg kring ett HVB-boende för ensamkommande. I början av 2015 skrevs det första kontraktet på, ett avtal som sedan dess både justerats vad gäller platser och priser utan att konkurrensutsättas, skriver Smålandsposten.

Efter att ett femårskontrakt tecknats mellan parterna i november 2015 slarvade Växjö kommun bort kontraktet, som har ett värde på 28 miljoner kronor.

Annons

– Vi har ju järnkoll på det här och brukar aldrig missa. Men det var mycket runt 2015 med avtal hit och avtal dit och många inblandade. Jag tror bara att det landat på fel skrivbord, där folk inte vetat att det skulle diarieföras och sedan har det blivit liggande. Det upptäcktes på grund av en fråga om det skulle förlängas, säger Per Sandberg, förvaltningschef på arbete och välfärd, till Smålandsposten.

Först i mars 2017 dök avtalet upp, diariefördes och blev synbart för både allmänheten och konkurrenter. Nu har ett konkurrerande bolag till Denbro omsorg bett Konkurrensverket om en ”sakkunnig granskning av avtalen”. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons