Annons

Visioner för Växjö stad om trettio år

Publicerad 15 februari 2016
Kommunstyrelsen ordförande, Bo Frank (M). Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Kommunstyrelsen ordförande, Bo Frank (M). Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

De blågröna i Växjö föreslår att invånarna ska kunna ge sina förslag om hur staden ska se ut och vad som kännetecknar ett bra samhälle. De vill att kommunstyrelsen ska starta projektet Växjö 2050, som ska ge en vägvisning om hur medborgarna vill att staden ska se ut om cirka 30 år.

Kultur och idrott, utbildning, vård och vad som skapar bra förutsättningar för företag och arbete kan invånarna kunna ge förslag på genom direktmöten med kommunen.

Annons

"Så många medborgare, företag, skolor och föreningar som möjligt ska få möjlighet att säga sitt och detta ska skapa underlag för en målbild. Målbilden som tas fram kan ligga till grund för politiska överväganden och tjäna som underlag för kommunens fortsatta utveckling" skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Kommunstyrelsens ordförande, Bo Frank (M) har många visioner men vill för närvarande inte ge några förslag.

– Jag har väldigt mycket visioner men just nu är det inte jag som ska stå i fokus. Innan vi politiker gör någon form av summering eller någon framtidsbild så vill vi ha en bred dialog med medborgare, företag, föreningar och organisationer. Det är det som är syftet, vi vänder på kuttingen och tar en bred medborgardialog innan vi börjar skapa en politisk vision om Växjö 2050, säger han.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons