Annons

Växjö startar europeiskt nätverk

Publicerad 31 januari 2018
Foto: Smålandsposten

Växjö kommun är en av sju städer och kommuner som startar nätverket Organic Cities Network Europe. Tillsammans med bland annat Paris, Wien och Nürnberg grundas nätverket för att främja ekologiskt jordbruk, matproduktion och konsumtion. Målet med nätverket, som kommer att ha kontor i Bryssel, är god, hälsosam, ekologisk mat för regionernas invånare.

– Vi ska utbyta erfarenheter och sprida goda exempel. Växjö kommun har högt ställda mål kring maten och har kommit en bra bit på vägen, men här kan vi ta del av vad andra gör. Det kan till exempel handla om att nå våra mål kring Växjöbornas konsumtion och hur vi kan jobba mer tillsammans med våra invånare. Där kan vi lära oss mycket av hur andra gjort, säger Magnus P Wåhlin (MP), Växjö kommuns representant i nätverket, i ett pressmeddelande.

Annons

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons