Annons

Växjö tar strid mot myndighet

Publicerad 20 december 2017
Foto: Mats Samuelsson/Pressbild

I över sju år har Kyrylo Myronov bott i Växjö och nu arbetar han som mjukvaruutvecklare på IST. Förra sommaren ansökte han om förlängt uppehållstillstånd men fick i oktober ett avslagsbesked. Motiveringen var att han tjänade för lite de månader han studerade och arbetade parallellt.

Nu tar Växjö kommun, precis som Myronovs arbetsgivare, strid för att familjen ska få stanna. Kyrylo Myronovs fru Alona arbetar på Play ‘n Go i Växjö och ledande politiker har nu skrivit ett brev till Migrationsverket.

Annons

- Både Kyrylo och Alona bidrar med kompetenser som företag inom IT-sektorn starkt efterfrågar. Växjö kommun arbetar hårt och lyckas bra med integrationsarbetet. Familjen Myronov har utbildat sig, slitit hårt och gjort allt man kan förvänta sig för att komma in i det svenska samhället. Beslutet från Migrationsverket är både oacceptabelt och ologisk, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö, i ett pressmeddelande.

Växjö kommun menar att utvisningsbeslutet strider mot tidigare beslut i Migrationsöverdomstolen, där de kom fram till att en helhetsbedömning av anställningsvillkoren ska göras.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons