Annons

Växjö tingsrätt i topp

Publicerad 23 mars 2017
Foto: Nathalie Alvhäll Lindahl, Smålandsposten
Foto: Nathalie Alvhäll Lindahl, Smålandsposten

En granskning av Sveriges alla 48 tingsrätt som gjorts av Riksrevisionen visar att Växjö tingsrätt är en effektiv domstol.

– Vi har undersökt produktionseffektivitet, det vill säga hur mycket gör man med sina tilldelade resurser. De jämförs med andra tingsrätter i Sverige och då ligger man i topp, säger Riksrevisionens projektledare Jonas Månsson till Smålandsposten.

Annons

Granskningen, som genomfördes mellan åren 2012 och 2015, visar att det skiljer mycket mellan landets tingsrätter. Enligt Lars Jeppsson, chefsrådman vid Växjö tingsrätt, är det ett gott betyg till alla anställda på tingsrätten.

– Granskningen ger en bekräftelse av bilden som vi har om att vi är rätt effektiva. Vi försöker hela tiden avgöra mål så snabbt och rättssäkert som möjligt. Det går förstås att försöka skruva på småsaker till en viss gräns, säger han till Smålandsposten.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons