Annons

Växjö vann tät bortamatch

Publicerad 22 augusti 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Sundsvalls DFF ligger på nedflyttningsplats i Elitettan, och borde därmed kanske inte ha varit något problem för Växjö DFF, som är med och slåss i toppen. Men Sundsvall har varit starka på hemmaplan, och visade sig vara en svår nöt att knäcka även ikväll.

Växjö, som inför kvällen hade gjort fyra mål i fyra raka matcher, hade svårt att få hål på hemmalaget. Men efter 58 minuters spel var det, som så många gånger förr, skyttedrottningen Anna Anvegård som frälste Växjö med matchens enda mål. Målet var hennes nittonde för säsongen.

Annons

Vinst med 0-1 alltså, och tre nödvändiga poäng för att hänga på i toppstriden. Trots kvällens seger är det emellertid sju poäng upp till Hammarby på andraplatsen. Just Hammarby gästar Växjö på söndag, i vad som får räknas som säsongens viktigaste match hittills.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons