Annons

Växjö växer - bostadspriserna ökar

Publicerad 15 juni 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Priserna på bostadsrätter och villor i Växjö fortsätter stiga. Det senaste året ligger ökningen på 15 respektive 18 procent, visar nya siffror från Mäklarstatistik enligt Svensk Fastighetsförmedling.

I Växjö är medelpriset för en bostadsrätt nu 1 839 000 kronor och för en villa 2 562 000 kronor. Anledningen till de stigande priserna tros vara ett blomstrande näringsliv.

– Växjö har under en längre tid befunnit sig i en stabil expansionsfas. Både Linnéuniversitet och näringslivet blomstrar och är på ständig framfart. Denna utveckling förväntas fortsätta även framöver och lockar många företag att expandera och anställa, vilket i sin tur kräver fler bostäder. Växjö håller därmed också ett högt tempo när det gäller nyproduktion, säger Håkan Hellström, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Växjö, i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons