Annons

Växjö växer västerut

Publicerad 22 mars 2017
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck

Måndagen den 20 mars hölls ett direktmöte på Väster där boende i området fick möjlighet att ställa frågor om kommunens planer. Drygt 100 personer deltog i mötet och en av punkterna på dagordningen kom att beröra Elin Wägnerskolans utveckling. Den kommunala grundskolan tog emot sina första elever i höstas och fullt utbyggd planeras den kunna rymma uppemot 500 elever.

Att Växjö växer västerut konstaterades tidigt och en fråga som kom upp på dagordningen var utvecklingen av området kring Folkets park. Bland annat planeras där 230 nya lägenheter samt ett särskilt boende på den nuvarande parkeringsplatsen nedanför. Växjöbostäder som äger kvarteret Saturnus bakom Elin Wägnerskolan har även ansökt om en ny detaljplan för att kunna hus upp till fem våningar och även GBJ bygg planerar att omvandla gamla Växjöbagaren till bostäder.

Annons

Som vanligt under de kommunala medborgardialogerna kom trafiken tidigt upp som diskussionspunkt där boende bland annat ifrågasatte parkeringsplatser samt cykelstråk i området. Trafikplaneringschefen Per-Olof Löfberg aviserade även kommande störningar, då nya kollektivtrafikfält planeras under hösten.

– Växjö satsar mycket på att förbättra för kollektivtrafiken i takt med att staden växer och med det kommer en del tillfälliga olägenheter.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons