Annons
Växjö

Växjö vidtar säkerhetsåtgärder i city

Publicerad 25 oktober 2017
Växjö höjer säkerheten - bland annat under stadsfesten.
Växjö höjer säkerheten - bland annat under stadsfesten.Foto: David Elg, Smålandsposten

Växjö kommun vill höja säkerheten i centrala Växjö. Nu planerar de för säkerhetshöjande åtgärder i city.

Enligt Smålandsposten rör det sig bland annat om åtgärder som betongbarriärer vid olika evenemang, granitblock på Storgatan och uppmaningarna om att stänga av motorn och inte lämna kvar nyckeln vid till exempel varutransporter.

Annons

Redan idag kan det leda till böter om man lämnar ett fordon med nyckeln i tändningslåset men eftersom den paragrafen är relativt okänd har polisen legat lågt med att bötfälla. Nu planerar Växjö kommun och polisen att sätta upp skyltar på olika platser i city som uppmanar att ta ut nyckeln, annars blir det böter på några tusen kronor, skriver Smålandsposten.

Under onsdagseftermiddagen presenterar Växjö kommun tre konkreta åtgärder, som en arbetsgrupp har tagit fram. Kommunstyrelsen kommer att besluta om de säkerhetshöjande åtgärder den 7 november.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons