Annons

Växjö vill bli EM-värd

Publicerad 21 juni 2016
2013 spelades fotboll-EM på Myresjöhus Arena. Nu hoppas Växjö på ett nytt mästerskap. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
2013 spelades fotboll-EM på Myresjöhus Arena. Nu hoppas Växjö på ett nytt mästerskap. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Svenska fotbollförbundet kommer att ansöka om att bli arrangörer av ett U19-EM under antingen 2019 eller 2020. Fotbollförbundet kommer att skicka in en ansökan både på flick- och pojksidan och hoppas få ett av mästerskapen. Just nu arbetar man med att hitta möjliga spelplatser runt om i landet och bland de som anmält sig finns ett alternativ med Växjö som huvudort.

– Växjö har visat intresse och det var det vi var nere för att titta på. Deras alternativ består också i att spela matcher i Ljungby, Alvesta och Värnamo, säger Jörgen Larsson, evenemangschef på Svenska fotbollförbundet.

Annons

Bohuslän och Göteborg är två andra svenska alternativ och även Kalmar har visat intresse. Vissa spelorter är bara intresserade av flickmästerskapet och andra vill bara ha U19-EM för pojkarna. För Växjöalternativets del är det sistnämnda mest intressant enligt Jörgen Larsson.

– Flickorna spelar i maj månad och pojkarna i juli månad. Många, bland annat Växjö, säger att det är mycket svårare att få arenor tillgängliga under maj. Enligt Uefa kan man inte spela någon annan fotboll där, säger Jörgen Larsson.

Senare i sommar kommer Svenska fotbollförbundet att utse ett huvudalternativ på flick- och pojksidan. De kommer sedan att skickas till Uefa. Målet är att få ett av de två mästerskapen. Sista ansökningsdag till Uefa är den 30 september.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons