Annons

Växjö vinnare i europeisk tävling

Publicerad 2 juni 2017

Växjö utsågs under fredagen till vinnare av EU-kommissionens utmärkelse European Green Leaf Award 2018, tillsammans med den belgiska staden Leuven. Utmärkelsen delas ut till en europeisk stad som arbetar målmedvetet för en bättre miljö, skapar grön tillväxt och samverkar med övriga samhället i miljöfrågor. Utmärkelsen delades ut i Essen och från Växjö medverkade Anna Tenje (M), Åsa Karlsson Björkmarker (S), Per Schöldberg (C), Cheryl Jones Fur (MP), Malin Lauber (S) och Henrik Johansson från hållbarhetsgruppen.

– Det är fantastiskt kul att EU-kommissionen uppmärksammat Växjö och gett oss denna utmärkelse som ett bevis på att det miljöarbete vi bedrivit hittills och de ambitioner vi har för framtiden gör Växjö till Europas grönaste stad, säger Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun, i ett pressmeddelande.

Annons

<blockquote class="twitter-tweet" data-partner="tweetdeck"><p lang="en" dir="ltr">Our <a href="https://twitter.com/hashtag/EGLA?src=hash">#EGLA</a> winner for 2018 is <a href="https://twitter.com/hashtag/V%C3%A4xj%C3%B6?src=hash">#Växjö</a> <a href="https://twitter.com/Vaxjokommun">@Vaxjokommun</a>... <a href="https://twitter.com/hashtag/EUGreenWeek?src=hash">#EUGreenWeek</a> Congratulations!</p>&mdash; EU Green Capital (@EU_GreenCapital) <a href="https://twitter.com/EU_GreenCapital/status/870609787846889473">June 2, 2017</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons