Vipers med hemmafördel – nu väntar Dalen

Publicerad 5 mars 2016
Ludwig Persson satte två mål när Växjö Vipers säkrade en fjärdeplats i SSL. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Växjö Vipers är redo för sitt tredje raka slutspel som SSL-lag. Och för första gången har man hemmafördel i kvartsAfinalen. Det står klart efter lördagens 9–4-seger hemma mot Sirius.

Tio fantastiska minuter i första perioden avgjorde i säsongens sista seriematch. Johan Roos gjorde 1–0 efter bara två minuter, men mellan minut tio och 19 blev 1–0 till 6–1. Målen för Växjö Vipers gjorde Ludwig Persson 2, Oliver Johansson, André Andersson och Filip Kjellsson.

I andra perioden reducerade Sirius innan Johan Roos och Filip Kjellsson utökade. Sirius gjorde två mål i tredje perioden innan Manuel Engel spikade slutresultatet med sitt 9–4-mål.

Direkt efter omgångens matcher valde topp fyra sina slutspelsmotståndare. Växjö Vipers fick "välja" sist och då fanns bara Dalen kvar. Nu väntar bäst av sju mot Umeålaget. En eventuell sjunde och avgörande spelas i Fortnox Arena.