Växjö Vipers klart för SM-final

Publicerad 12 april 2017

Inför den här säsongen hade laget inte tagit sig längre än till kvartsfinal. Nu har Växjö Vipers tagit sig hela vägen till SM-final i Globen. Inför rekordpublik i Fortnox Arena, 1642 åskådare, vann Vipers den femte semifinalmatchen mot Mullsjö med 6-5.

Mullsjö var det bättre laget i den första perioden, som slutade 2-1 till bortalaget. Växjöspelarna verkade tagna av stundens allvar men skulle vakna till senare i matchen. Vipers första mål gjordes av Filip Kjellsson.

Trots att Växjö tidigt i den andra perioden kvitterade genom Manuel Engel var det Mullsjö som fortsatte skapa mest. Bortalaget kunde sedan gå ifrån till en tvåmålsledning. Men Vipers fick en chans att komma tillbaka i powerplay och laget tog den. Ludwig Persson reducerade efter kontring och Vipers kom ut pigga till den tredje perioden.

Inom de första åtta minuterna i den sista perioden gjorde Växjö Vipers tre mål, varav två av Johan Roos, vilket gjorde att laget vände underläget till en tvåmålsledning. Mullsjö reducerade sedan men kom inte närmare än till 6-5. Därmed är Växjö Vipers klart för en historisk SM-final.

Växjö Vipers har under kvartsfinalerna och semifinalerna bara förlorat en match. Nästa lördag, den 22 april, spelar de final i Globen. Finalen sänds i SVT.