Växjö Vipers krossade Pixbo

Publicerad 20 mars 2017

Växjö Vipers fortsätter att vinna. Måndagens match mot Pixbo slutade 9-3 och därmed står det 3-0 i kvartsfinalsserien mellan lagen. Vipers är nu bara en match ifrån en historisk semifinal. Laget har inte tagit sig längre än till kvartsfinal vid sina tidigare slutspel.

Pixbo inledde måndagens match bäst men det var Vipers som gjorde de första målen. Markus Jonsson gjorde 1-0 i powerplay efter knappt tio minuter och sedan var André Andersson framme och gjorde 2-0 med drygt två minuter kvar av den första perioden. Men Pixbo kom tillbaka och reducerade med 13 sekunder kvar.

Pixbo kvitterade och tog ledningen i den andra perioden men Vipers är inte laget som ger sig i första taget. Med några minuter kvar av perioden gjorde Valdemar Ahlroth 3-3 och mindre än minuten senare gav Niklas Ramirez sitt Växjö ledningen.

I tredje perioden behövde Pixbo göra mål - men istället gjorde Vipers hela fem mål inom loppet av två minuter och tolv sekunder. Målskyttar blev Filip Kjelsson, Magnus Jansson, Oliver Johansson, Jesper Sankell och Linus Pettersson. 9-3 stod sig matchtiden ut och Vipers kan fira tredje raka segern i slutspelet.