Annons

Växjö Vipers stjärna skriver treårskontrakt

Publicerad 25 maj 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Växjö Vipers har fått en mycket viktig pusselbit på plats till nästa säsong. Schweizaren Manuel Engel stannar, trots lockrop från klubbar i hemlandet. Han förlänger dessutom kontraktet med hela tre år. Han kommer att kombinera spel i SSL med studier på Linnéuniversitetet.

– Vi är glada att Manuel väljer att stanna hos oss. Både han och vi tror att det här är rätt miljö för hans fortsatta utveckling och det ska bli riktigt spännande att följa honom under de här åren, säger sportchefen Johan Schönbeck.

Annons

23-årige Engel har redan spelat 52 landskamper för Schweiz. Förra säsongen spelade han främst högerforward, men han kan också användas som center.

– Spelare med bra spelförståelse som går att använda på flera positioner är något vi verkligen värdesätter och tror kan vara en nyckel till den fortsatta utvecklingen av vårt spel, säger Johan Schönbeck.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons