Växjö

Växjö Vipers vann Smålandsderbyt

Växjö segrade över Jönköpings IK med 7-5.
Publicerad 2 januari 2018

Manuel Engel gjorde matchens första mål efter drygt tio minuter med hjälp av Filip Kjellsson.

I andra perioden drog Växjö ifrån till 3-0 hemma på Fortnox Arena. Målskyttar var Ludwig Persson och återigen Manuel Engel. Men Jönköping återhämtade sig och reducerade till 3-2. Innan perioden var över hann dock Markus Jonsson, Jojjo Ahlroth och Jesper Sankell utöka ledningen till 6-2.

Under slutperioden gjorde Jönköping 6-3 men strax därefter sköt Manuel Engel in sitt tredje mål för matchen. Bortalaget hann göra två mål innan matchen var över. Trots det vann Vipers med 7-5.