Annons

Växjöanställd stal från jobbet

Växjö • Publicerad 16 mars 2018
Foto: Emma Koivisto

En kommunanställd i Växjö har fått en skriftlig varning efter att ha stulit på jobbet. Mannen har satt i system att stjäla kasserad mat, som skulle till kommunens biogasanläggning.

Mannen ska ha stulit frukt, bröd, mjölk och andra produkter som affärerna har slängt. Han har hävdat att han tycker att det är svårt att se när ätbar mat kasseras när det finns människor som svälter. Men han har inte skänkt maten till någon utan tagit hem den, skriver Smålandsposten.

Annons

– Det finns något behjärtansvärt i att det är svårt att se mat som slängs när människor svälter men det är kopplat till hans person också. Han är en väldigt duktig medarbetare. Men vi var tvungna att markera för det här är inte ok, säger Maria Sundell Isling, chef på tekniska förvaltningen, till Smålandsposten.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons