Annons
Nöje

Växjöartisten: Därför behövs Pride

Artisten och låtskrivaren Vendela C. Hollström står denna gång bakom årets Pridelåt som spelas flitigt under hela veckan och så även under lördagens stora avslutning.
Publicerad 10 maj 2017
Foto: Joakim Wijk, pressbild
Foto: Joakim Wijk, pressbild

Med låten ”Nothing can bring us down” vill hon förmedla styrka till alla som behöver det och modet att våga stå för sig själv. Låten är tillägnad hennes flickvän och med texten vill hon bidra till ökad kunskap samt att ingen ska behöva dölja eller förklara sin kärlek.

Artisten Vendela C. Hollström har sjungit och uppträtt hela sitt liv och var med sin klass en av de första att förra sommaren ta studenten från Academy of music and buisness i Tingsryd. Hennes dröm är att på heltid kunna syssla med musik och i år är hon en viktig del av Växjö pride som artisten bakom årets Pridelåt ”Nothing can bring us down”.

Annons

– Låten handlar om att sprida kunskap och att alla ska få vara sig själva, jag är så himla stolt över att få vara med om detta. Jag sjunger om en kärlek som ska vara fri och till för alla det ska inte spela någon roll om man är hetero, homo eller bisexuell. Pride är till för alla och med låten vill jag säga att jag stöttar all kärlek.

”Nothing can bring us down” är skriven tillsammans med platinum-säljande artisten Simon Erics samt producenten Fabian Ruben och premiärspelades i början av april på Kafé de luxe i Växjö. Under paradens stora avslutning i Linnéparken står hon på nytt på scen tillsammans med ett gäng andra artister, låten är tillägnad Vendelas flickvän och med texten vill hon förmedla styrka till alla som behöver det.

– Mycket har blivit bättre, men visst möter man fortfarande heteronormen med frågor om ”vad heter din pojkvän” och liknande. Så länge människor ifrågasätter vem man väljer att älska så behövs Pride – jag tror att alla kan känna igen sig i budskapet jag vill förmedla med låten. Jag är otroligt stolt över mig själv, det är en ära för mig att få vara en del av att göra Växjö till en ännu mer öppen stad där alla ges rätten att vara sig själv.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons