Annons
Nöje

Växjöband från 80-talet återuppstår

Publicerad 4 april 2016
Foto: André Larsson, Smålandsposten
Foto: André Larsson, Smålandsposten

I början av 80-talet spelade några högstadiekompisar från Växjö råsynth tillsammans under namnet Noblesse Oblige. Nu återuppstår bandet med nytt namn och en ny skiva.

Bandets låtar från 80-talet digitaliserades för några år sedan och efter att ett skivbolag hört av sig gavs materialet ut på nytt 2014. Eftersom bandnamnet var upptaget har medlemmarna valt att vända på Noblesse och bli Esselbon.

Annons

På fredag släpps plattan "Seven doors seven ways" som beskrivs som en skiva om allt som har med livet att göra. Av de fem ursprungliga medlemmarna finns tre kvar. Peter Bjur, Eddie Andersson, Dan Schylander och nytillskottet Niclas Bengtsson kommer sälja skivan för 100 kronor och minst halva summan ska gå till den lokala forskningen och cancervården genom Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

Förutom den nya skivan kommer Esselbon arrangera en välgörenhetskonsert i Växjö i augusti.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons