Annons

Växjöbo blev familjehem - riskerar vräkning

Publicerad 31 oktober 2016
Foto: Lennart Ernstsson, Smålandsposten
Foto: Lennart Ernstsson, Smålandsposten

CA Fastigheter, med ungefär 1000 lägenheter i Växjö, vill vräka en Växjöbo, som sedan i mars har haft två familjehemsplacerade barn i sin 75 kvadratmeter stora lägenhet.

– Först blev jag arg, sedan besviken och ledsen. Det finns ju många familjehem i Växjö. Vi stör ingen. Syskonen går i skolan och jag jobbar och vi brukar lägga oss tidigt, säger den anonyma kvinnan till Hem & Hyra.

Annons

Enligt CA Fastigheter kan hyresgäster inte vara familjehem och hävdar att det strider mot hyresavtalet. De menar att kvinnan bedriver familjehemsverksamhet i lägenheten som är avsedd för bostadsändamål.

– Det har framkommit att obehöriga personer vistas i lägenheten. Hyresgästen har valt att inte meddela fastighetsägaren om det samt om den verksamhet som bedrivs i lägenheten, skriver CA Fastigheters regionchef, Claus Holmgren, i ett mail till Hem & Hyra.

I december väntar prövning i hyresnämnden. Läs mer om fallet här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons