Annons

Växjöbo blev lurad på lägenhet

Publicerad 2 november 2017
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: ANDERS KARLSSON, SMÅLANDSPOSTEN

En Växjöbo har blivit utsatt för ett bedrägeri i Linköping. Kvinnan skulle flytta in i en lägenhet och ombads sätta in 22 500 kronor i deposition. Men det fanns ingen lägenhet och pengarna var borta. Nu utreder polisen en bedrägerihärva där ett 30-tal personer runt om i landet har lurats, skriver Hem & Hyra.

Det var när Växjöbon fick beskedet att hon kommit in på en utbildning i Linköping som hon började leta bostad i sin ny stad. Efter att ha lagt upp en annons på Blocket blev hon kontaktad av en man som sa sig ha en lägenhet, som föll henne i smaken.

Annons

Det slutade med att hon betalade flera månadshyror i deposition, för en lägenhet som hon senare upptäckte inte fanns.

– Det var en slump. Jag hade en konstig magkänsla och sökte på internet. Då upptäckte jag att tre personer redan var skrivna på lägenheten som jag skulle hyra. Jag betalade depositionen med sparpengar och lån från vänner. Jag måste betala tillbaka, men det är svårt eftersom jag lever på studiemedel. 22 500 kronor är jättemycket pengar för mig, säger Växjöbon till Hem & Hyra.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons