Annons

Växjöbo blir ny vd

Publicerad 3 april 2017
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Tillsammans med skogsägare i Sverige förvaltar Skogssällskapet ungefär 500 000 hektar skog. I september i fjol meddelade Skogssällskapets nuvarande koncernchef, Svante Scherman, att han avgår. Ny vd och koncernchef blir Växjöbon Calle Nordqvist, som under de senaste sju åren arbetat som regionchef på Södra Skogsägarna.

– Skogssällskapet behöver en modern ledare som har erfarenhet från skogsbranschen och samtidigt attraheras av vår affärsmodell – att vi bedriver konkurrensutsatt verksamhet med ideellt syfte, där vinsten delas ut till forskning. Vi känner stor tilltro till att Calle Nordqvist är rätt person för att leda Skogssällskapet, säger Björn Sprängare, styrelseordförande för Stiftelsen Skogssällskapet och Skogssällskapet AB, i ett pressmeddelande.

Annons

Calle Nordqvist tillträder tjänsten som VD för moderbolaget Skogssällskapet AB och som koncernchef för hela Skogssällskapet den 4 juli 2017.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons