Annons

Växjöbo deltog i stor räddningsinsats

Publicerad 20 februari 2016
Anton Ingull. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Anton Ingull. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

Under lördagen genomförde Gula Båtarna den största räddningsinsatsen hittills i den grekiska övärlden. Totalt räddades 145 människor i dåliga gummibåtar, varav 57 barn utanför ön Samos.

Med i räddningsauktionen var 18-åriga Anton Inngul från Växjö, skriver Smålandsposten.

Annons

Räddningsarbetarna fick ett larm om en båt sex sjömil där ifrån på lördagsförmiddagen. Totalt rörde det sig om tre båtar ute till havs, en i så gott skick så den kunde guidas in till land. En annan båt var enligt Anton Inngul långt ut till havs, nära den Turiska gränsen.

– Det var 65 personer ombord på den båten, varav 25 barn. De kommer i gummibåtar av dålig kvalitet med små motorer på. De är helt överfyllda. Folk sitter överallt och ligger på varandra. Vi vet inte exakt hur länge de färdats i båtarna, men ungefär 12 timmar, berättar Anton Inngul till Smålandsposten.

Enligt SvD har 1 482 människor räddats av de Gula båtarna.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons