Annons

Fast i tullen - så mycket får han böta

Publicerad 14 december 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

När en Växjöbo stoppades av tullen på Kastrup hittades 390 000 kronor i kontanter. Mannen hävdade att pengarna var en gåva till en släkting han skulle besöka, något svenska myndigheter inte trodde på. Därför tvingas han böta omkring 80 000 kronor.

"Det går inte att utläsa att pengarna som du hade på dig på Köpenhamns flygplats Kastrup har tagits ut i nära anslutning till din utresa", konstaterar Skatteverket, skriver Smålandsposten.

Annons

I oktober, när Växjöbon lämnade besked till Skatteverket, ändrade han historien till att pengarna var en gåva till honom från släktingar. I och med detta fick han skattetillägg på 83 000 kronor för de tidigare oredovisade inkomsterna.

"Sammantaget är det mycket sannolikt att de pengar som fördes ut ur landet utgörs av oredovisade skattepliktiga intäkter", fastslår Skatteverket i upptaxeringsbeslutet. Läs mer om det här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons