Annons

Växjöbo hade rådjur i hemmet

Publicerad 5 september 2017
Foto: Anders Johansson, Barometern

En 25-årig kvinna utreds för jaktbrott i Växjö efter att ha haft ett levande rådjur i sin bostad. Enligt Smålandsposten ska en oanmäld inspektion ha genomförts under tisdagen i Växjö efter att flera anmälningar ha gjorts till länsstyrelsen.

– Det fanns ett rådjur i bostaden när vi kom på besök. Rent generellt får man inte hålla vilda djur i sitt hem, utan ska man göra det krävs ett tillstånd och speciell utrustning, som hägn och så vidare. Saknar man tillstånd är det klassat som ett jaktbrott, säger Anna Kanstrup, djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen Kronoberg, till Smålandsposten.

Annons

Bilder från hemmet visar att rådjuret ska ha rört sig fritt i kvinnans bostad. Kvinnan säger till Smålandsposten att hon har haft rådjuret hemma för rehabilitering.

– Han har varit hos mig i tre månader för att hans stukade fot skulle läka. Efter länsstyrelsens besök har jag valt att släppa ut honom i det fria, eftersom han nu var frisk och redo. Om jag inte hade släppt ut honom nu hade de förmodligen avlivat honom direkt., säger hon till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons