Annons

Växjöbo höll på att kvävas

Publicerad 31 januari 2018
Foto: Per-Erik Sandebäck

En omsorgstagare på ett gruppboende i Växjö lämnades ensam - då satte personen i halsen och höll på att kvävas. Nu har händelsen anmälts enligt Lex Sarah till Inspektionen för vård och omsorg, skriver Smålandsposten.

Den drabbade omsorgstagaren ska ha stora problem med matsituationer och kan inte tugga väl men äter fort. Enligt anmälan ska denne inte lämnas ensam under måltider.

Annons

Men av okänd anledning lämnade personalen omsorgstagaren ensam vid en måltid, vilket gjorde att denne satte i halsen. Personalen upptäckte händelsen först efter att ett rörelselarm utlösts i lägenheten. Två i personalen fick frigöra luftvägarna på omsorgstagaren, som ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Den anställde som ska ha lämna omsorgstagaren med maten ska dessutom inte ha skrivit någon händelserapport eller meddelat ansvarig sjuksköterska, uppger Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons