Annons

Växjöbo i allvarlig olycka - man blev förlamad

Publicerad 26 oktober 2017
Foto: Lena Gunnarsson

I slutet av september förra året inträffade en svår olycka utanför Eksjö. En bil ska ha kommit över på fel vägbana och rammat en annan bil, som kom i motsatt riktning.

Sju personer fick föras till sjukhus med ambulans. I den bilen som blev påkörd satt fyra kvinnor, varav en är hemmahörande i Växjö, skriver Vimmerby Tidning. De ska ha klarat sig utan allvarliga skador men i den andra bilen skadades två allvarligt.

Annons

En av dem sitter idag i rullstol eftersom han blev förlamad i båda benen efter olyckan. Han fick också fraktur på halskotpelaren, stötskada på högra lungan, blödning på lever och mjälte, fraktur på bäckenbenet, lårben och höger skenben, skada på kotkroppar i bröstryggen och ländryggen, stötskador i hjärnan, syrebrist i njurarna med njursvikt och smärta, skriver Vimmerby Tidning.

I veckan åtalades föraren av bilen som orsakade olyckan för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Han ska ha kört i för hög hastighet med hänsyn till väglaget och flera av bilens däck var så pass utslitna att de inte var godkända. Föraren nekar till brott och hävdar att han väjde för ett djur, som ska ha sprungit upp på vägen, skriver Smålands-Tidningen.

Annons

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons