Annons

Växjöbo i Nice: "Bara att börja springa"

Publicerad 15 juli 2016
Bilden på fyrverkeriet är tagen bara tio minuter innan händelsen. Foto: Privat
Bilden på fyrverkeriet är tagen bara tio minuter innan händelsen. Foto: Privat

Växjöbon Sofie Herbertson befinner sig i Nice där en lastbil under torsdagskvällen körde rakt in i en folkmassa och hittills har kostat ett 80-tal personers liv. Hon och hennes kompisar var ute och firade den franska nationaldagen. När de skulle sätta sig ner på en bar en gata ovanför hamnen möts de av människor som sprang i panik.

– Den paniken man får i magen när man ser det är svår att beskriva. Det var bara att börja springa. Vi förstod först när vi kom hem och slog på tv hur stort det är och hur nära vi var, säger Sofie Herbertson till Sveriges Radio.

Hon berättar också att det ligger skor och saker på vägen hem som människor bara släppt och att de, efter händelsen, inte får gå ut på gatorna. Hör hela intervjun med Sofie Herbertson på Sveriges Radio.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons