Annons

Växjöbo i tvist om lyxbil

Publicerad 2 februari 2017
Arkivbild. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Sverker Dahl, Smålandsposten
Arkivbild. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Sverker Dahl, Smålandsposten

I höstas köpte en man i Växjö en begagnad lyxbil av en bilfirma i Stockholmsområdet. Dagen efter köpet upptäckte mannen flera fel och han vill nu häva köpet, skriver Smålandsposten. Men bilhandlaren som sålt bilen som är värd nästan 300 000 kronor vägrar.

Bland annat har Växjöbon hittat glassprickor på instrumentpanelen och displayskärmen var inte original utan har monterats in i efterhand. Mannen har anmält bilköpet till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) efter att ha försökt reparera bilen vid flertalet tillfällen på en verkstad i Växjö.

Enligt Smålandsposten vägrar bilhandlaren att göra ett återköp till ursprungspriset eftersom de anser att Växjöbon hade undersökningsplikt. De har dock erbjudit sig att köpa tillbaka bilen till ett "rättvist marknadspris".

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons