Annons

Växjöbo köpte cannabis för 60 000

Publicerad 29 juni 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

En 60-årig Växjöbo döms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan efter att ha gjort sig skyldig till häleri och narkotikabrott vid flera tillfällen. Enligt domen ska mannen ha köpt ungefär ett kilo cannabis för 60 000 kronor av en man som han tidigare hade träffat på en musikfestival i Säljeryd. Han ska sedan ha använt narkotikan själv och sålt vidare till flera andra Växjöbor.

Polisen hittade en skuldlista, där mannen bland annat skrivit upp namn på knarkköpare. Det ledde till att tre personer nu också har dömts för ringa narkotikabrott efter att ha köpt cannabis av mannen vid flera tillfällen. De döms att betala dagsböter på mellan 2 000 och 4 900 kronor.

60-åringen, som förekommer under 30 avsnitt i belastningsregistret sedan 1999, köpte tidigare i år också en stulen cykel, värd runt 6 000 kronor. En kille ska ha kommit fram till honom på Teatertorget i Växjö och erbjudit honom att köpa den. Den nu dömde 60-åringen ska ha köpt den stulna cykeln för 1 000 kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons