Annons

Växjöbo släpper bok om maffian

Publicerad 20 april 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Till vardags är han doktor i religionshistoria vid Linnéuniversitet. Nu släpper Andreas Johansson från Växjö också en bok efter att ha fått vara på en unik resa med den japanska maffian Yakuza. Under resan kom han maffian in på skinnet och dokumenterade deras tatueringskonst.

– Jag funderade länge på att inte göra detta. Det är farliga typer. Men jag fick en så unik chans att jag var tvungen att åka. Jag var rädd för att åka fast i kriminella situationer med droger eller prostitution, men det slapp jag då vi enbart pratade kultur och tatueringar, säger han till SVT Småland.

Annons

I Japan har det i många år varit tabubelagt med Japan och det förknippas med just maffian och kriminalitet. Under flera veckors tid fick han umgås och fotografera Yakuza på nära håll.

– Jag är faktiskt väldigt stolt över min bok och att jag lyckades göra detta. Nu kan folk få en unik inblick i en annars väldigt stängd värld, säger Andreas Johansson till SVT Småland.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons