Annons

Växjöbo stoppades med förfalskat körkort

Publicerad 29 juni 2017
Foto: Paul Madej, Barometern
Foto: Paul Madej, Barometern

En 46-årig Växjöbo har dömts för brukande av falsk urkund och olovlig körning. Han stoppades i en rutinkontroll av polisen i Växjö och där visade det sig att mannens körkort var förfalskat. Han har i förhör lämnat olika uppgifter. I förhör med polis ska mannen ha uppgett att han fått hjälp med körkortet från en person i Malmö. Han ska ha betalat 22 500 kronor totalt för körkortet som han sedan fick av mannen i centrala Växjö.

Han har efteråt sagt att de uppgifterna inte stämmer utan att han, efter att ha misslyckats med att ta körkort vid fyra tillfällen i Sverige, istället försökt att ta det i Danmark. Han misslyckades först med teoriprovet men några dagar senare blev han godkänd. Han ska sedan ha fått hem körkortet på posten från en dansk myndighet.

Men när han sedan stoppades av polisen i Växjö visade det sig alltså att det danska körkortet var förfalskat. Han döms att betala dagsböter på totalt 7500 kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons