Annons

Växjöbolag anlitas av storföretaget

Publicerad 27 januari 2018
Foto: Smålandsposten

Storföretaget Spendrup har avslutats sin upphandling av fjärr- och närtransporter. Upphandlingen handlade om koncernens transporter till och från anläggningar, leverantörer och kunder. Ett av de företaget som Spendrup skrivit avtal med kring närtransporter är RB Logistik i Växjö.

– Miljö och hållbarhet har varit avgörande vid val av leverantör. Vår ambition är en fossilfri transport och de leverantörer som inte lever upp till det i dagsläget har gjort en treårsplan där de förbinder sig att minska användningen av fossilt drivmedel, säger Jens Boström, transportchef på Spendrups bryggeri, i ett pressmeddelande enligt Transportnet.se.

Upphandlingen totalt omfattar transporter av mer än 300 000 ton gods varje år och har ett värde av nästan 100 miljoner kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons