Annons

Växjöbolaget i samarbete med DFF

Växjö • Publicerad 16 mars 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Energi inleder ett strategiskt samarbete med Växjö DFF. Samarbetet innebär bland annat stöttning av ungdomsverksamheten och integrationsprojekt för tjejer med invandrarbakgrund, skriver Veab i ett pressmeddelande.

– Växjö DFF arbetar hårt för integration genom fotbollen och har många eldsjälar som lägger tid och resurser för att få ungdomar att mötas och ha kul tillsammans på fotbollsplanen. Det är ett mycket viktigt arbete och samhällsengagemang som vi gärna vill bidra till, säger Mats Lundin, marknadschef på Växjö Energi, i pressmeddelandet.

Annons

Integrationsprojektet riktar sig till tjejer med invandrarbakgrund mellan 13 och 20 år som erbjuds att träna fotboll och läsa läxor tillsammans på Araby Park Arena i Växjö.

– Vi jobbar för att göra fotbollen tillgänglig för alla och är väldigt glada över att Växjö Energi vill stötta oss i detta arbete. Vår förhoppning är att ännu fler unga tjejer oavsett kultur, religion eller bakgrund ska börja spela och träna fotboll och samtidigt få en inblick i hur svenskt föreningsliv fungerar, säger Anders Bergstrand, marknadsansvarig för Växjö DFF.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons